Over WIK

Over ons

Voetbalvereniging W.I.K. - Willen Is Kunnen - is een volks- en familieclub die is gelegen in het Haagse Zuiderpark. De club beschikt over een gezonde jeugdafdeling - die met haar elftallen/teams inmiddels geleidelijk aan naar een absoluut acceptabel niveau is opgeklommen - alsmede een zaterdag en zondag seniorenafdeling. Het vlaggenschip speelt op zaterdag, terwijl de overige seniorenafdelingen op zondagen - in het zwart/wit gestreepte shirt, een zwarte broek en zwart/wit gekleurde kousen het Haagse voetbal vertegenwoordigen.
 
 V.V. W.I.K. heeft zo'n 600 leden en staat bekend om de enorme hoeveelheid vrijwilligers die bijvoorbeeld op het jaarlijkse veteranentoernooi en toernooi voor standaardelftallen zonder morren de benen uit het lijf lopen. Daarnaast groeide onze Haagse volksclub - vanaf 2018 - uit tot de meest klimaatvriendelijke vereniging van de regio en is over dit ‘groene fenomeen’ door diverse landelijke media bericht.
 
In de afgelopen decennia zijn diverse voormalige W.I.K.-jeugdspelers gescout door BVO’s zoals Sparta en ADO en hebben enkele van die spelers hun debuut in het betaalde voetbal - met name in de hoofdmacht van Sparta Rotterdam - gemaakt.
 
Voetbalvereniging W.I.K. beschikt vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw over een bloeiende kaartafdeling die tijdens het voetbalseizoen elke dinsdagavond bijeen komt.
 
Door het seizoen heen organiseert de vereniging diverse feest en bingoavonden, terwijl ook de jeugdafdeling naast het reguliere voetbalgebeuren allerlei activiteiten organiseert.
 
Het betreft dus een warme club waarin u met open armen wordt ontvangen.